Džabarov: Rusija će učiniti sve kako bi izbegla sukob sa ukrajinskim brodovima

Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2018, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džabarov: Rusija će učiniti sve kako bi izbegla sukob sa ukrajinskim brodovima

Presecanje ruske granice od strane ukrajinskih brodova imalo je za cilj provokaciju Rusije kako bi se ona podstakla da preduzme odlučne protivmere, ali Rusija će učiniti sve kako bi izbegla sukob sa ukrajinskim brodovima, izjavio je za RIA Novosti prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.
"Inicijator provokacije ukrajinskih brodova u Crnom moru je predsednik Petro Porošenko koji gubi izbornu kampanju. Iza svega stoji Porošenko koji gubi izbore. Njegov cilj je da uvede vanredno stanje u Ukrajini kako bi odložio izbore ili ustremio sve Ukrajince protiv Rusije da bi pokušao da podigne svoj rejting na novom talasu antiruskih osećanja." „Ovo se zove provokacija, banalna provokacija kako bi se Rusija primorala da preduzme odlučne protivmere. Međutim, mi to nikada nećemo učiniti, Rusija će preduzeti sve neophodne mere kako bi izbegla sukob sa ukrajinskim brodovima u Kerčkom moreuzu i Crnom moru. Sukob, koji će se očigledno završiti krahom ukrajinske mornarice“, rekao je Džabarov. "Sada će se rešiti pitanje kako odgovoriti na ovo huliganstvo," dodao je senator. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Situacija sa ukrajinskim brodovima u potpunosti pod kontrolom

Izvor: Vostok.rs, 25.Nov.2018

Rusija nije sklona razvijanju konflikta sa ukrajinskim brodovima u Crnom moru, te ih može sprovesti kroz Kerčski moreuz, ali strogo u skladu sa utvrđenom procedurom, izjavila je za RIA Novosti Olga Kovitidi, član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije. "Brodovi su udaljeni šest kilometara...

Nastavak na Vostok.rs...

PRVA REAKCIJA MOSKVE NA UKRAJINSKE PROVOKACIJE Kosačov: To je besmisleno, Rusija nikada neće pokleknuti

Izvor: Kurir, 26.Nov.2018, 01:18

Termin "separatisti" se sa takvom lakoćom koristi kada je reč o Ukrajini, ali se on ne koristi kada je reč o Kosovu ili Severnom Kipru - u tim slučajevima se govori o "pravu naroda", izjavio je šef Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.