Duplo golo u Budimpešti!

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duplo golo" u Budimpešti!

Vojvodina je danas odigrala jednu veoma borbenu utakmicu protiv MTK u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odluka pada u Novom Sadu.

Tim iz Novog Sada odigrao je sasvim solidnu utakmicu u Budimpešti protiv MTK, na kraju će odluka pasti u "srpskoj Atini" pošto je u prvom meču bilo 0:0.

Vojvodina je doputovala u Budimpeštu bez Nina Pekarića koji je povređen, pa je mesto u odbrani našeg tima zauzeo Dominik Dinga, momak rođen 1998. godine.

Igralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se veoma čvrsto, na sredini terena, a ekipe nisu stizale do dobrih prilika u prvom delu igre. Paločević, Ivanić i Mrdaković su bili agilni u napadu, ali je odbrana domaćina uspevala da se izbori sa njima.

Dinga je napravio jednu kardinalnu grešku u 28. minutu. Izgubio je loptu na tridesetak metara od gola, Torhele je kernuo ka Žakuli, ali ga je Vošin mladić zaustavio nepropisno. Tražili su domaći crveni karton, ali je Dinga prošao samo sa žutim, na svu sreću.

Imao je Dinga dosta problema sa napadačima MTK, videlo se da mu je potrebno iskustvo u ovakvim utakmicama, ali po sreću za Vojvodinu nije bilo promene rezultata.

Do kraja poluvremena, Ivanić je povukao dobru kontru, ali su domaći uspeli da se odbrane.

Sve do poslednjih 15 minuta utakmice nije bilo uzbuđenja, a onda Vojvodina "ubacuje u petu brzinu".

Kako se meč približavao kraju tako je domaćin izgledao sve umornije, videlo se da su zadovoljniji nerešenim rezultatom, Vojvodina je imala poptunu inicijativu. Stanisavljević je prvo oprobao svoj šut iz polukontre sa nekih 20 metara, zatim je i Ivanić dobro šutirao sa leve strane, ali je bio neprecizan.

Najbolja prilika viđena je u 78. minutu, Mrdaković je šutirao ka golu sa samo pet metara, ali je Dragan Vukmir uspeo da spreči čist gol i da spasi MTK propasta u ovom meču.

Imala je Vojvodina još jednu priliku do samog kraja, ali nije uspela da promeni rezultat, tako da će prolazak u drugu rundu tražiti u Novom Sadu pred svojim navijačima gde će biti favorit nakon svega što smo videli večeras.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.