Dugogodišnji direktor OŠ: Šarčević imenovao v.d. direktora koji nije učestvovao na konkursu

Izvor: Beta, 21.Feb.2020, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugogodišnji direktor OŠ: Šarčević imenovao v.d. direktora koji nije učestvovao na konkursu

Dugogodišnji direktor osnovne škole "Avdo Medjedović" u Novom Pazaru Ahmedin Djerlek kazao je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i "protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu".Kako se navodi u saopštenju, Djerlek je kazao da je izborna procedura za mesto direktora sprovedena u skladu sa zakonom.Djerlek je dodao da je došao u Bošnjačko nacionalno vijeće da obavesti njegove organe i javnost o tom problemu."On (Šarčević) je protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole 'Avdo Medjedović' i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, protivzakonito je imenovao za VD direktora nama nepoznato lice koje nije učestvovalo na konkursu", naveo je Djerlek u pisanoj izjavi.On je ocenio da je Šarčević uvredio i ponizio učesnike konkursa, kao i sve zaposlene koji su učestvovali u proceduri izbora direktora."Ovim postupkom je izazvao ogorčenje i nezadovoljstvo kod svih zaposlenih u školi i kod gradjana Novog Pazara što može da ima nesagledive posledice", naveo je on i obrazložio da je ta škola od posebnog značaja za Bošnjake.Djerlek je kazao da je "kao dugogodišnji iskusan direktor zabrinut zbog napetosti izazvane novonastalom situacijom" i ocenio da ona može imati "neželjene posledice po bezbednost zaposlenih i učenika"."Smatram da bezbednost dece u školi može biti ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dugogodišnji direktor OŠ: Šarčević imenovao v.d. direktora koji nije učestvovao na konkursu

Izvor: Danas, 21.Feb.2020

Dugogodišnji direktor osnovne škole "Avdo Međedović" u Novom Pazaru Ahmedin Đerlek kazao je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i "protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.