Drašković: Pozivi na izbore antievropski

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Maj.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Pozivi na izbore antievropski

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je juče da je program kojim se traže vanredni izbori u Srbiji antievropski i antizapadni.

"Neka izbori budu kada će da budu", rekao je Drašković u pauzi sednice Glavnog odbora stranke odgovarajući na pitanja novinara i dodao da treba pogledati koji je to program stranaka koje "svaki dan pišu neke peticije i traže izbore".

"To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << program koji se sabija u jednu reč - Kosovo je najskuplja reč i tome sve moramo da podredimo. Imamo danas zahtev opozicije da idemo na izbore i dobijemo vladu koja će voditi politiku da kosovski poraz, koji je skrivio ondašnji režim, pretvori u poraz cele Srbije", ocenio je Drašković, napomenuvši da je svojevremeno iza zahteva opozicije da ode režim Miloševića stajao bolji - konkretan evropski program.

Drašković je govoreći o regionalizaciji Srbije kazao da je ponuđena "slika - mapa nekakvih statističkih nepostojećih regiona kao zamena za regione" i dodao da se SPO sa tim ne slaže.

"Potrebno je zaista Srbiju evropski urediti", rekao je lider SPO i naveo da sada praktično postoje dve evropske regije - Beograd i Vojvodina.

Prema njegovim rečima, i Srbija južno od Beograda mora dobiti takve regije i proširiti se mreža opština i vratiti im se ovlašćenja sa evropskim sistemom nadležnosti lokalne samouprave.

"Uslov svega toga je da se opštinama i gradovima vrati oteta imovina. Tome nije prepreka nikakav Ustav nego volja da se Srbijom vlada iz nekoliko centralnih kancelarija", istakao je Drašković.

Vuce bolje sedi kuci.Kompromitujes samog sebe.Dosta vise toga.Zar nemas makar malo dostojanstva?

Pa zar ovaj opet, dokle ?

Za to stvarno trba imati obraz pa sa 0.8% glasackog tela nekom deliti savete.On se boji da posle izbora nece imati ni tih beznacajnih 0.8% i da ce Dana izgubiti mesto u upravnom odboru NIS-a.Mesno vuk tvrdi da su pozivi na prevremene izbore antievropski hahaha pa to se desava u starim demokratskim zemljama redovno kada pozicija zakaze u vodjenju drzave.

Kao mali lupetao je po hercegovackom krsu pa kada je porastao nastavio je da lupeta u Srbiji.I sta ce Danica crnogorka u UO Nis-a.Cime je ona to zasluzila?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.