Drama u Torinu, i Hrvati idu u Rio! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Jul.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Torinu, i Hrvati idu u Rio! (video)

Najviše uzbuđenja doneo je kvalifikacioni turnir u Torinu, gde je vizu za Rio izvadila selekcija Hrvatske!

Večerašnje finale odigrano je između domaće Italije i Hrvatske, a Bojan Bogdanović i drugovi su se na najbolji mogući način ''osvetili'' Italijanima za poraz na startu grupne faze takmičenja.

Pobednik je odlučen tek posle produžetka, rezultatom 84:78, pošto je regularni tok meča završen rezultatom 70-70.

I tada su Hrvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bili bliži pobedi, vodili su 70-68, ali je Meli uspeo da izbori produžetak, pogotkom pet sekundi pre kraja.

Ipak, to nije mnogo pomoglo ''Azurima''. Reprezentacija Hrvatske je znatno bolje odigrala dodatnih pet minuta i izborila pobedu vrednu plasmana na Olimpijske igre.

Ključna je bila trojka Bojana Bogdanovića, kojom je Hrvate odveo na ''plus šest'' - 80:74 i ova ekipa je tu prednost i zadržala do kraja meča.

Hrvatsku je do velike pobede predvodio trio Bogdanović (26 poena), Simon (21) i Šarić sa 18 poena, dok Italijanima nije pomoglo 18 poena Belinelija.

End of regulation! We are headed to OT! Croatia 🇭🇷 70-70 🇮🇹 Italy! #FIBAOQT #RoadToRio

📺 https://t.co/tKaUJMTIcv pic.twitter.com/7v04EZzbkR

— FIBA (@FIBA) July 9, 2016

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.