Donalde, ne žele te

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:55

Donalde, ne žele te

Glasači u Koloradu, koji žele da zabrane Donaldu Trampu da učestvovanje na izborima, obratili su se Vrhovnom sudu.

Oni su pozvali Vrhovni sud da odluči da li je do diskvalifikacije došlo zbog njegove uloge u napadu na Kapitol.

Sudski podnesak, koji su podneli republikanski i nepovezani birači u Koloradu, dogodio se dan nakon što je Tramp zatražio od sudija da ponište politički eksplozivnu presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najvišeg suda Kolorada, kojom je Trumpova uloga uoči napada na američki Kongres 6. januara 2021. diskvalifikovala bivšeg predsednika s novih republikanskih predizbora.

"Ovaj napad je bio 'pobuna' protiv Ustava po bilo kom standardu", rekli su u podnesku.

Viši sud u Koloradu je već stavio svoju odluku na čekanje, rekavši da će Tramp ostati na listi dok se žalbeni proces nastavlja.

Podsetimo, bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je zatražio od Vrhovnog suda te zemlje da interveniše nakon uklanjanja sa glasačkog listića u Koloradu.

Tramp je zatražio od Vrhovnog suda te zemlje da interveniše nakon što ga je Vrhovni sud Kolorada uklonio s glasačkog listića za republikansku predsedničku nominaciju zbog njegove navodne uloge u napadu njegovih pristalica na američki Kongres 6. januara 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.