Doktorka objasnila šta je potrebno da se telo izbori sa korona virusom!

Izvor: Svet plus, 03.Dec.2020, 12:19

Doktorka objasnila šta je potrebno da se telo izbori sa korona virusom!

Zašto pacijent dobija antibiotike, a bolestan je od COVID-a? Doktorka objasnila šta je potrebno da se telo izbori sa korona virusom! Koja je najbolja terapija za sve obolele od korona virusa? Odgovore daje dr. Ana Stojanović!

Svi smo toliko puta čuli da "na virus ne deluje antibiotik", a opet mnogi pacijenti kojima se ustanovi prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << korona virusa u organizmu dobiju upravo antibiotik kao terapiju. To, naravno, nije i jedina terapija, ali dok razumemo zašto treba da pojačaju vitamine i druga pomoćna lekovita sredstva, sve zanima i pomoćna i glavna terapija.

Doktorka Ana Stojanović, načelnica odeljenja pulmologije KBC „Dragiša Mišović“, gostujući u emisiji „RTS Ordinacija“, objasnila je da je "ova bolest samoizlečujuća" a da se terapijom samo stvaraju uslovi da se telo bolje izbori.

"Svi znamo da antibiotici ne deluju", rekla je dr Stojanović. "Evropski kongres pulmologa bio je u septembru, vodeća imena su se izjašnjavala o terapiji, antibiotik je pomenut kao pomoćna terapija. Lekar koji je o tome pričao rekao je da antibiotik ne deluje na viruse, ali nekada ne znate šta da uradite pa morate da pacijentu date antibiotik. Često je virus baza na kojoj se razvija neka bakterijska infekcija, što se kod ove bolesti teško razgraničava i zato mi dajemo antibiotik koji u nekoj meri pomogne“, istakla je dokorka.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.