Dodik za Rojters: Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2018, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik za Rojters: Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava

Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom predsednik RS odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav Nisam protiv mogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine, ali jesam protiv takve BiH koja podriva Dejtonski mirovni sporazum, izjavio je predsednik Republike Srpske u predizbornom intervjuu za agenciju Rojters, koja ga opisuje kao lidera koji je dugo pozivao na sececiju RS od Bosne, ali je ublažio stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dok se zemlja bliži izborima.Pročitajte još: Dodik: Ako odustanem, Ivanić ne može da me zameni "Ja sam protiv BiH koju vode stranci koji su načinili nemoguću kreaciju... gde nemamo unutrašnji dijalog", rekao je Dodik koji je dodao da je Dejtonski sporazum tokom godina obezvređen intervencijama međunarodnih kontrolora i sudija.Rojters navodi da se Dodik kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH, "države koju je u prošlosti često nazivao ''nemogućom'' i predodređenom za raspad".Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom, on je odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav."Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i protiv Ustava", rekao je Dodik. Britanska agencija ocenjuje da je on u intervjuu, braneći Dejtonski sporazum, zauzeo "mnogo iznijansiraniji stav".Pročitajte još: Dodik: Krajnje nemoralna i "prljava" kampanja Ivanića i Govedarice Dodik je, takođe, istakao da će nastaviti da podržava nastojanje BiH da uđe u Evropsku uniju, ali ne i u NATO.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava"

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 00:38

Nisam protiv mogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine, ali jesam protiv takve BiH koja podriva Dejtonski mirovni sporazum...Izjavio je predsednik Republike Srpske u predizbornom intervjuu za agenciju Rojters, koja ga opisuje kao lidera koji je dugo pozivao na sececiju RS od Bosne, ali je ublažio stav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.