Do 13 sati na izborima u Crnoj Gori glasalo više od polovine birača

Izvor: Beta, 30.Avg.2020, 14:01

Do 13 sati na izborima u Crnoj Gori glasalo više od polovine birača

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori do 13 sati glasalo je više od polovine birača u Crnoj Gori, što je za 14 procenata veći odziv u odnosu na prethodne izbore 2016, podaci su CEMI-ja, jedne od organizacije koja nadgleda tok izbora.Do 13 sati na izbore je izašlo 54 % birača, saopšteno je iz CEMI-ija, koji navodi da je najviše glasača do sada glasalo u južnoj regiji, oko 57 procenata.Posmatrači su registrovali "masovnija" kršenja izbornih pravila, koja se odnose na epidemilološke mere i vizuelnu identifikaciju birača."Građani ne poštuju fizičku distance pri dolasku na glasačko mesto…Masovnija su kršenja pravila o vizuelnoj identifikaciji birača, jer birački odbori ne zahtevaju skidanje zašititnih maski radi identifikacije birača", objašnjeno je iz CEMI-ija.Građani Crne Gore danas biraju poslanike za državnu skupštinu i odbornike u pet gradova - Kotoru, Budvi, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.Na parlamentarnim izborima učestvuje 11 izbornih lista, šest koalicija i pet političkih partija.Biračko pravo ima 540.026 gradjana, koji će glasati na 1.217 biračkih mesta.Parlamentarne izbore nadgleda 2.089 domaćih i stranih posmatrača.Glasačka mjesta su otvorena jutros u 7 i zatvaraju se u 20 sati.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Do 17 časova u Crnoj Gori glasalo 68,4% birača

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2020

Do 17 časova glasalo je ukupno 68,4 % birača, što je 7,2 % više nego 2016. godine, podaci su CeMI-ja. Do sada je CeMI-jevom pravnom timu pristiglo više od 400 prijava nepravilnosti, što je značajno više u odnosu na prethodne godine. . #ZaFerIzbore2020#IZLAZNOST do 17 časova glasalo je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.