Đina Lolobriđida ulazi u politiku?; Država je u lošem stanju

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 21:09

Đina Lolobriđida ulazi u politiku?; "Država je u lošem stanju"

Italijanska filmska diva Đina Lolobriđida (95) najavila je kandidaturu za italijanski Senat na parlamentarnim izborima 25. septembra.

"Jednostavno sam umorna od toga da slušam političare kako se međusobno svađaju, a da uopšte nisu prionuli na posao", rekla je Lolobriđida u intervjuu za list "Corriere della Sera".

Kako kaže, želi da se kandiduje na listi na kojoj je i Komunistička partija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Italija je u lošem stanju, želim da učinim nešto dobro i pozitivno",dodala je ona.

Đina je razgovarala sa svojim advokatom pre nego što je donela konačnu odluku, a inače, bivša glumica ima staratelja kojeg joj je dodelio sud nakon višegodišnjeg porodičnog sporta i nije joj dopušteno da samostalno odlučuje o svojoj imovini.

Lolobriđida je već ranije pokušavala da započne svoju političku karijeru. Godine 1999. kandidovala se za Evropski parlament, ali nije osvojila dovoljan broj glasova.

"To je, u svakom slučaju, bilo iskustvo. U životu možete da izgubite ili pobedite", rekla je Lolobriđida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đina Lolobriđida planira da se kandiduje na sledećim izborima u Italiji

Izvor: Danas, 16.Avg.2022, 08:19

Italijanska filmska diva Đina Lolobriđida odlučila se u 95-oj godini da uđe u politiku i kandiduje se za Senat na parlamentarnim izborima, predviđenim za 25. septembar, javlja dpa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.