Đilas: Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima.

"Informacija o sastanku sa Metjuom Palmerom koju je objavio 'Danas' je tačna isto koliko i ona koju je objavio 'Informer' o istom sastanku. Metju Palmer nije tražio od opozicije da učestvuje na izborima i ne razumem razloge za objavljivanje takve dezinformacije", rekao je Đilas agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Beta.

On je naveo da su svi prisutni ponovili svoje stavove o situaciji u Srbiji, nasilju koje vlast sprovodi u svim sferama društva i o Kosovu, i izneli apsolutno jedinstven stav da, u skladu sa Sporazumom sa narodom, na izborima pod ovakvim uslovima neće učestvovati.

"Nikakvih zahteva od strane našeg sagovornika za učešće na izborima nije bilo", istakao je Đilas.

Dnevni list "Danas" objavio je u izdanju od četvrtka, 13. juna, da je Metju Palmer tražio od predstavnika opozicije da učestvuje na narednim izborima te da je opoziciji preneo poruku vašingtonske administracije da se SAD ne zalaže za bojkot glasanja jer smatraju da bi tako bio narušen demokratski princip.

Sa američkim zvaničnikom deo opozicije sastao se u utorak, 11. juna u Beogradu.

Na sastanku su bili lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Demokratske stranke Zoran Lutovac, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović i Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

U ponedeljak, 10. juna Palmer je imao sastanke sa predstavnicima vlasti u Srbiji - predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.