Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 12:06

Đilas: Jedini način da ne glasate za Vučića je da ne glasate u nedelju

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas je, zajedno sa predstavnicima tog saveza, danas pozvao građane Srbije da u nedelju iskoriste svoje pravo i da ne glasaju na predstojećim, kako je rekao, "lažnim izborima", 21. juna.

Đilas je rekao da ne postoje nikakvi uslovi za njihovo održavanje.

"U međuvremenu je izvršeno i pravno nasilje promenama izbornog zakona i ono čega ovih dana postajemo svi snesni - zdravstvena situacija je iz dana u dan gora. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Zdravlje ljudi je važnije od bilo kakvog zaokruživanja bilo kojih brojeva. Ja ih pozivam da ostanu kod kuće kao što je to danas rekao i epidemiolog doktor (Zoran) Radovanović", kazao je Đilas na konferenciji za novinare SzS.

On je naglasio da je SzS ostao dosledan i jedinstven onome što je obećao pri potpisivanju Sporazuma sa narodom i da, osim lokalnih izbora u Šapcu, nijedna organizacija koju čini savez ne izlazi na izbore.

"Da nije bilo promena izbornog cenzusa na način koji nije prihvatljiv u demokratskom svetu, parlament Republike Srbije od utorka bi činili samo Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i predstavnici manjina", naveo je.

On je istakao da bi to bila prava slika onoga do čega je Srbija dovedena i prava slika slobode i demokratije u njoj.

"Jedini način da ne glasate za Aleksandra Vučića je da ne glasate u nedelju", rekao je Đilas, koji je i predsednik Stranke slobode i pravde.

Zahvalio je svim građanima koji neće glasati na ovim izborima i svim javnim ličnostima koje su iznosile stav o podršci bojkotu i imali problema zbog toga i pozvao ih da zajedno nastave borbu nakon 21. juna.

Predstavnica "Slobodne Srbije" Lidija Martinović je rekla da nijedan građanin koji drži do sebe neće izaći na izbore.

"Izaći na ovakve izbore pod bilo kakvim izborom i opravdanjem bilo bi ravno davanju legitimiteta autokratskom režimu Aleksandra Vučića i nastavku razaranja Srbije", navela je ona.

Poslanik Đorđe Vukadinović rekao je da je sada potpuno jasno da se Vučiću žurilo na izbore zbog onoga što treba da se dogodi 27. juna u Vašingtonu i dodao da se očigledno "pakuje intenzivno neki sporazum između Srbije i Kosova".

"To je dodatni razlog zbog čega u pripremama radnjama za taj sastanak i za taj sporazum pogotovo nećemo učestvovati, čak i da nema ovih institucionalnih, demokratskih i zdravstvenih razloga", kazao je Vukadinović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SPO pozvao da se glasa za SNS 21. juna

Izvor: Danas, 18.Jun.2020

Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je danas da će se zalagati za snažnu i demokratsku Srbiju na Zapadu u punopravnom članstvu Evropske unije, za mirno i kompromisno rešenje za Kosovo i pozvao građane da glasaju na izborima 21. juna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.