Đilas: Izbori u Zemunu i Voždovcu najbolje rešenje

Izvor: Blic, Beta, 29.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Izbori u Zemunu i Voždovcu najbolje rešenje

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas smatra da su novi izbori u opštinama Zemun i Voždovac najbolje rešenje da se reši kriza gradskih institucija.



"Već sam javno izrekao stav za obe opštine. Smatram da je najbolje da se kriza institucija i poverenja građana u njih reši novim izborima. Da li će doći do uvođenja privremenih mera i novih izbora u Zemunu, odlučiće odbornici Skupštine grada na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja bi trebalo da se održi tokom januara", kazao je Đilas agenciji Beta.

Za probleme u radu opštine Voždovac, gradonačelnik je kazao da pažljivo prati šta se tamo dešava i da će posle novogodišnjih praznika "izaći sa predlogom rešavanja problema i na toj opštini".

"Očekujem da ćemo na izborima koji se dešavaju bilo gde na teritoriji grada Beograda odneti ubedljivu pobedu", dodao je Đilas koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke.

Đilas je izrazio uverenje da će posle eventualnih izbora na Voždovcu koalicija "Zajedno za evropski Beograd" "vršiti vlast zajedno sa partnerima sa nivoa Grada i drugih opština – Socijalističkom partijom Srbije, PUPS-om i Liberalno-demokratskom partijom". On je rekao da će, ukoliko Skupština grada prihvati predlog Veća i donese odluku o novim izborima u Zemunu, DS na njih izaći pod imenom "Zajedno za evropski Beograd", u istoj koaliciji kao i pre sedam meseci.

"Naša koalicija, čiju osnovu čine DS i G17 plus, odnela je u Beogradu ubedljivu pobedu, velika većina građana je zadovoljna onim što smo kao vlast uradili za ova četiri meseca i nema nijednog razloga da se odnosi u našoj koaliciji menjaju na bilo koji način. Jednostavno, ne menja se tim koji pobeđuje", istakao je Đilas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.