Izvor: Luftika.rs, 11.Mar.2024, 13:29

Đedović Handanović: “Struja i gas neće poskupeti u maju, ali to nema veze sa izborima”

Struja i gas u Srbiji neće poskupeti u maju, rekla je ministarska rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Ona je gostujući na Hepi televiziji rekla da su dezinformacije da je poskupljenje tih energenata odloženo zbog izbora.
– U razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru prošle godine o reformama u energetici zaključeno je da nije potrebno povećanje cena struje i gasa u maju ove godine – rekla je Đedović Handanović.
Ministarka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dodala je da su nastavljene reforme u energetskom sektoru i da je ostalo da se u Elektroprivredi Srbije (EPS) izabere Izvršni odbor koji bi trebalo da utvrdi gde može da se postigne veća efikasnost po “dubini” kompanije.
Istakla je da će se raditi na daljoj digitalizaciji u EPS-u i da će uskoro preko aplikacije na telefonu građani moći da prate potrošnju struje i plate račun.
Govoreći o nastavku projekta “Jadar” i kopanju rude jadarit iz koje se dobija litijum, Đedović Handanović je rekla da niko neće raditi protiv interesa građana, a da nju, kako prenose mediji, nije postavila kompanija Rio Tinto kako bi zastupala njene interese, već sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
– Normalno je, to se radi i u drugim zemljama, a ne samo u Srbiji, da se plasiraju dezinformacije u političke svrhe – rekla je Đedović Handanović.
Za Đedović Handanović litijum je “dar od Boga” zbog kog Srbija “leži na milijardama”

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Ministarka kaže da struja i gas neće da poskupe u maju – a šta kaže MMF?

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Mar.2024, 10:11

Izveštaj MMF za Srbiju ne predviđa poskupljenje struje i gasa u maju 2024. godine, ali predviđa uvođenje novog načina obračuna i za utrošenu električnu energiju i za utrošeni gas i to - za privredu, kaže za portal N1 ekonomista Mihailo Gajić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.