Demonstranti i danas na ulicama Hongkonga

Izvor: Beta, 25.Avg.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti i danas na ulicama Hongkonga

Demonstranti sa kišobranima izašli su i danas po kiši u Hongkongu na najnovije prodemokratske proteste.Protestni marš počeo je blizu železničke stanice Kvaj Fong koja je postala centralno mesto protesta od kada je policija tu upotrebila suzavac ranije ovog meseca.Policija u opremi za suzbijanje demonstracija rasporedjena je duž protestne rute.Demonstracije se održavaju u Hongkongu više od dva meseca. Medju pet zahteva demonstranata su demokratski izbori u toj kineskoj autonomnoj teritoriji i istraga o policijskoj upotrebi sile radi suzbijanja protesta.Velika grupa demonstranata sukobila se juče sa policijom posle marša u kvartu Kovlun bej, izgradila je barikade i palila vatre na ulicama.Policija je saopštila da su uhapsili 29 ljudi, starih od 17 do 52 godine, za razne prestupe uključujući nezakonito okupljanje, posedovane oružja i napad na policiju.Jučerašnjim sukobima prekinuto je višednevno smirivanje protesta. Protesti su prethodnog vikenda bili uglavnom mirni posle više nedelja eskalacije nasilja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstranti i danas na ulicama Hongkonga

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2019

Demonstranti u Hongkongu su i danas po kiši izašli na najnovije prodemokratske proteste...Protestni marš počeo je blizu železničke stanice Kvaj Fong, koja je postala centralno mesto protesta od kada je policija tu upotrebila suzavac ranije ovog meseca...Policija je u opremi za suzbijanje demonstracija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.