Definitivna pobeda Ahmedinedžada

Izvor: Glas javnosti, 20.Jun.2009, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Definitivna pobeda Ahmedinedžada

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnei juče je presudio da su predsednički izbori prošlog petka bili u redu i da je na njima ostvarena „definitivna pobeda“ predsednika Mahmuda Ahmedinedžada. Ajatolah je na molitvi petkom pred više desetina hiljada Iranaca rekao da su ti izbori „pokazali svetu religioznu demokratiju Irana“. EU je, međutim, pozvala Teheran da ne brani >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << opoziciji da se i dalje okuplja u mirnim protestima, a komesar UN za ljudska prava Navi Pilej upozorila je da je odgovornost vlade Irana da obezbedi da članovi milicije i redovnih policijskih snaga ne pribegavaju nezakonitom nasilju.

Izlaznost 140 odsto?

Mohsen Rezai, treći po broju osvojenih glasova, izjavio je da je u nekim okruzima odziv bio 140 odsto - navodi se na internet sajtu „Tabnak“.

- Da li treba razmatrati listu 170 okruga u kojima je odziv bio između 95 i 140 odsto - upitao je Rezai, gostujući na iranskoj televiziji.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.