#DeSaster

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 10:36

#DeSaster

Guverner Floride Ron de Santis u sredu je imao upečatljivu promociju svoje kandidature za američkog predsednika, pišu američki mediji.

De Santis je lansirao relativno jednostavne poruke koje korespondiraju s opštim preferencama desnog spektra glasačkog tela. Otvorilo se, međutim, pitanje da li je bilo mudro odabrati Tviter kao platformu i njegovog vlasnika Ilona Maska kao sagovornika, za lansiranje predsedničke kampanje.

Naime, kad se neko ambiciozan i uticajan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Americi poput De Santisa kandiduje za predsednika, onda se očekuje da to prvo predstavljanje bude medijski spektakularno jer su izbori za američkog predsednika takmičenje u kojem se ne štede milioni te se bilo kakvi tehnički problemi smatraju nedopustivim rizikom.

Međutim, čini se da Tviter nakon Maskovih rezova više nema karakteristike stabilne platforme, što im se obilo o glavu upravo kod De Santisove predsedničke promocije, te je izazvalo euforično naslađivanje medija koji preferiraju demokrate.

Predstavljanje De Santisa kao predsedničkog kandidata počelo je sa 20 minuta raznih tehničkih problema: audio-problema, poteškoće s mikrofonom, nedovršene konverzacije… tj. sa svim što bilo ko, na promociji bilo čega, ne želi sam sebi, a kamoli De Santis, kom je najteži izazov da pobedi Donalda Trampa.

On već sada u odnosu prema Trampu stoji puno lošije u anketama nego u odnosu prema Bajdenu, prema kom je favorit, a zbog Maskovog Tvitera počeo je kao šeprtlja.

U jednom trenutku lajvstrim je naglo prekinut nakon što su se milioni zainteresovanih pokušali priključiti. Mask je na to samo prokomentarisao: “Bila je to luda priča.“

Jutarnji list podseća da je Mask u zanosu borbe za slobodu govora kupio Tviter za 44 milijarde dolara. Nakon toga je otpustio 75 posto zaposlenih, promenio pravila i vratio neke od suspendovanih korisnika, kao što je bivši predsednik Donald Tramp.

Namera Maska da kroz predstavljanje De Santisa kao predsedničkog kandidata profilira Tviter kao jednu od najuticajnijih medijskih platformi bila je vrlo lukava, ali je izvođenje bilo nestručno.

Tako je opšte mesto postova bilo, umesto De Santis #DeSaster, a čak se i ostareli američki predsednik Džozef Bajden malo našalio na društvenim mrežama poručivši kako je link za prikupljanje donacija De Santisu pouzdan, za razliku od Tvitera. “Ovaj link radi“, napisao je Bajden.

Tehničke poteškoće uvek se mogu dogoditi ali je u slučaju Tvitera veliki problem što se dogodilo baš kod promocije De Santisa, i to ne s baš velikim brojem korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MASK NEUSPEŠNO "LANSIRAO" DESANTISA Svi pričaju o katastrofalnoj promociji predsedničkog kandidata: Tviter gori, čak ga je i Bajden ismejao

Izvor: Blic, 25.Maj.2023

Guverner Floride Ron Desantis imao je juče upečatljivu promociju svoje kandidature za predsednika SAD pošto je lansirao relativno jednostavne poruke koje odgovaraju opštim preferencijama desničarskog spektra biračkog tela. Postavilo se, međutim, pitanje da li je pametno izabrati Tviter kao platformu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.