Danas izbori za načelnika Laktaša

Izvor: Akter, 28.Sep.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas izbori za načelnika Laktaša

U Laktašima kod Banjaluke danas se održavaju prevremeni izbori za načelnika opštine

Prvo glasa u Laktašima ima 31.482 gradjanina, koji će se opredeljivati izmedju kandidata vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miroslava Kodžomana, kandidata opozicionog Saveza za promene Vukašina Vujinovića i kandidata Srpske napredne stranke RS Željka Perenčevića.

SNSD je na vlasti u Laktašima punih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 17 godina, a prevremeni izbori za načelnika te opštine raspisani su pošto je u junu načelnik Laktaša Milovan Topolović, takodje iz SNSD-a, podneo ostavku.

Analitičari smatraju da današnje izbore u Laktašima ne treba posmatrati kao test pred oktobarske opšte izbore u BiH, jer će SNSD po svaku cenu nastojati da zadrži vlast u Laktašima, koje smatraju svojim najjačim stranačkim uporištem, s ozbirom da u toj opštini živi predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Analitičari smatraju da je, više od mogućnosti da pobedi opozicioni kandidat, značajno kolika će biti razlika u glasovima, odnosno koliko će opozicija u Laktašima osvojiti više glasova u odnosu na prethodne loklane izbore 2012. godine.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.