Izvor: JUGpress.com, 11.Jul.2021, 16:59

Danas izbori u Bugarskoj

SOFIJA

U Bugarskoj se danas održavaju parlamentarnim izbori, drugi u poslednja tri meseca, nakon što je posle

 glasanja u aprilu formiran podeljen parlament koji nije uspeo da se usaglasi o formiranju vlade, pokazujući duboke podele u Bugarskoj oko ostavštine desetogodišnje vlati premijera Bojka Borisova.

Njegova stranka GERB desnog centra u anketama je izjednačena sa antisemitskom strankom „Postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << takav narod“ (ITN) televizijskog voditelja i muzičara Slavija Trifonova, navodi Rojters u analizi uoči današnjih parlamentarnih izbora u Bugarskoj.

Čak i ako GERB uspe da dobije više glasova, 62-godišnji Borisov, nekadašnji telohranitelj komunističkog diktatora Todora Živkova, teško će sakupiti dovoljno saveznika za formiranje vlasti u vreme dok ga Bugari optužuju za raširenu korupciju, piše britanska agencija.

„Mislim da svedočimo kraju ere Borisova. Ljudima je dosta njegovog arogantnog načina vladanja i pristupa ‘čoveka iz naroda’. A posebno im je dosta tih optužbi o korupciji“, citira Rojters ocenu politikologa iz sofijskog Gallup Internešnela Parvana Simeonova.

Podrška stranci ITN i dvema manjim antikoruptivnim partijama je porasla od aprila, ali to nije dovoljno da te tri stranken same formiraju vlast bez podrške tradicionalnijih političkih grupacija, navodi britanska agencija.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Broje se glasovi u Bugarskoj, za sada neizvesno ko će pobediti

Izvor: RTS, 11.Jul.2021

Na osnovu rezultata izlaznih anketa na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, stranka desnog centra GERB, bivšeg premijera Bojka Borisova, i antisistemska stranka Postoji ovakva država (ITN) izjednačene su po broju glasova. . Izlazna anketa koju je sproveo "Galup internešenal"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.