Danas izbori po šesti put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas izbori po šesti put

LOZNICA - Na biračkom mestu broj šest u Baščelucima po šesti put održavaju se izbori za Skupštinu Loznice, a izjasnjavanje građana se odvija regularno, potvrdila je sekretar Opštinske izborne komisije Milojka Smiljanić.

Ona je objasnila da je Komisija jutros odlučila da iz proširenog sastava biračkog odbora briše predstavnika radikala koji nije raspolagao nijednim važećim dokumentom radi lične identifikacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako njegovo učešće ne bi nekome poslužilo kao razlog za prigovor.

Na biračkom mestu broj šest će 858 građana, koliko ih je upisano u u birački spisak u Baščelucima, od sedam do 20 časova po šesti put odlučivati kome će poveriti mandat u novom sazivu Skupštine grada.

Uočljivo je da je odziv birača danas nešto veći nego na prethodnim ponovljenim, petim, izborima, a samo glasanje se odvija u skladu sa zakonskim odredbama i bez problema, rekla je Smiljanić.

Ko će formirati većinu?

Inače, Komisija je za danas raspisala ponovljene izbore poništivši prethodne, održane 19. juna, zbog nepravilnosti na koje su u odvojenim prigovorima ukazali Socijalistička partija Srbije (SPS) i G17 plus, što je kasnije potvrdio i Okružni sud u Šapcu.

Od rezultata izbora u Baščelucima zavisi da li će vecinu sa 26 od 50 odbornika, koliko broji Skupština grada, formirati G17 plus i koalicije oko Demokratske stranke i SPS ili SRS, NS, DSS i grupa građana Pokret za Loznicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Baščelucima pobedili socijalisti

Izvor: B92, 29.Jun.2008, 02:37

Loznica -- Najviše glasova na šesti put ponovljenim izborima na biračkom mestu broj šest u Baščelucima u Loznici dobila je koalicija oko socijalista... Nijedna stranka do sada nije podnela prigovor na tok glasanja, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Radenko Ignjatović. On je Tanjugu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.