Daka: OEBS će imati samo savetodavnu ulogu na izborima

Izvor: B92, 16.Apr.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daka: OEBS će imati samo savetodavnu ulogu na izborima

Priština -- OEBS će imati isključivo savetodavnu ulogu tokom vanrednih izbora za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu KiM, rekla je predsednica CIK Valdeta Daka.

Daka je objasnila da će OEBS imati savetodavnu ulogu u opštinskim komisijama i to u tehničkom smislu i na izborni dan, 19. maja, učestvovaće u organizaciji biračkih odbora, prenosi prištinska Epoka e Re.

Centralna izborna komisija u ponedeljak je razgovarala o savetodavnoj ulozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << OEBS-a na vanrednim izborima za gradonačelnike Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana.

Član CIK u Prištini Stevan Veselinović rekao je da se zahtevi za prijavu kandidata na izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije primaju se do 18. aprila.

Veselinović je u izjavi za RTS najavio da će registracija birača van Kosova i Metohije početi 25. i trajati do 30. aprila, dok će kampanja trajati od 13. do 17 maja.

Izbori su raspisani za 19. maj, nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština na severu KiM podneli ostavke zbog odluke vlasti u Prištini da uvedu taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.