Dačić planira da se meša u unutrašnju politiku SAD

Izvor: B92, 07.Avg.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dačić planira da se meša u unutrašnju politiku SAD"

Vašington -- Majkl Karpenter smatra da je najava da će Dačić organizovati srpsku dijasporu kako bi na izborima podržala Trampa znak da želi da se meša u unutrašnju politiku.

"Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020", naveo je bivši savetnik nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsedničku nominaciju na svom nalogu na Tviteru i podelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dve najveće partije u SAD.

Dačić je juče za "Srpski telegraf" izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

"Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.