Udružili se Dačić i Šešelj: Možda se nismo slagali, ali...

Izvor: B92, 16.Dec.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udružili se Dačić i Šešelj: Možda se nismo slagali, ali...

Mionica -- Na lokalnim izborima u opštini Mionica 24. decembra na zajedničkoj listi nastupiće Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija.

Lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i Dragan Marković Palma održali su tim povodom u Mionici predizborni skup ove koalicije.

"Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dačić.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja "patriotskog bloka", jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region, sa čime je saglasan bio i Vojislav Šešelj koji je dodao da bi "bila dobra i neka šira petriotska koalicija na republičkim izborima".

Podsećamo, na republičkom nivou radikali su u opoziciji, a socijalisti i Jedinstvena partija Dragana Markovića Palme su na vlasti.

"Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom", rekao je Dačić .

"Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak", rekao je Marković.

Dodao je da je "Šešelj razbio Hag kao zvečku", a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju.

"Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u Unesko i što je srpsko kolo priznato u Unesku kao naša kulurna nematerijalna baština" rekao je Marković.

"Slažem se svim sto je Palma rekao. Nikada neću dozvoliti da 'dosmanlije' dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou", rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato "na neki način eksperiment".

"Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS sa što vise odbornika", rekao je Šešelj.

Osim toga, Dačić je u Mionici izjavio i da se ne bi se iznenadio da "uz lokalne izbore budu održani i parlamentarni".

“Da izađemo na izbore i ostvarimo što bolji rezultat kako bismo mogli što bolje da se dogovaramo sa naprednjacima posle 24. i kako bismo imali veći uticaj u Mionici. Daj bože da taj rezultat bude dobar i na drugim izborima koji se očekuju, a ne bih se iznenadio i da bude parlamentarnih izbora u Srbiji. Što da ne, kad već idemo na izbore, da idemo...“, rekao je Dačić, nakon čega je dobio aplauz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.