Dačić: Bez SPS teško može biti moderne i pravedne Srbije

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bez SPS teško može biti moderne i pravedne Srbije

Nikad ne kažem živela Socijalistička partija Srbije, jer bez Srbije nema Socijalističke partije, a i bez SPS teško će biti moderne i pravedne Srbije, rekao je Dačić na proslavi 30 godina postojanja te partije pod sloganom "Mi stojimo postojano".
Dačić je rekao da je ovo izborna godina, ali da ne želi samo da priča o tome, jer ako narod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do sada nije video "ko brani nacionalne interese", onda on to ne može da im objasni u kampanji.

"Ako ovaj narod do sada nije video ko koliko vredi, ko štiti i ko se bori za očuvanje nacionalnih interesa, a ko želi da ih rasproda, teško ćemo uspeti da nekoga ubedimo u predizbornoj kampanji", rekao je lider socijalista, koji je ministar spoljnih poslova.
Podsetio je i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dolaze teška vremena i da je potreban zajednički front kojim ćemo brantii Srbiju i srpske interese.
"Aleksandar Vučić ima našu punu podršku u teškim vremenima u kojima su mogući ultimatumi da bi Srbija priznala Kosovo i Metohiju", rekao je Dačić i poručio da Vučić treba da zna da ga podržava i većina građana Srbije.
Podsetio je i da SPS na izbore izlaze sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.
On je rekao da stub SPS ima dve orijentacije - patriotsku i socijalne pravde i jednakosti.
"Među nama nema izdajnika, nikad ih nije bilo, niti će ih biti", rekao je Dačić.
Poručio je da je važno da funkcioneri SPS čuju šta narod misli, a oni koji tako ne misle i kojima se ne sviđa politika koju vodi, politika očuvanja nacionalnih interesa, koji misle da smo mi "genocidan narod, nemaju šta da traže u SPS i mogu da idu".
Vraćena prijateljstva iz vremena Tita i Pokreta nesvrstanih  Rekao je da je veoma ponosan što su vraćena neka tradicionalna prijateljstva iz vremena Tita i Pokreta nesvrstanih i da je kao rezultat toga 17 zemalja povuklo priznanje.
On je dodao da je jedna od tih zemalja Antigva i Barbuda, čiji je ministar Čet Grin govorio na svečanosti u Centru "Sava".
Članovima i simaptizerima stranke poručio je da nezavisno od izbora budu ponosni na tradiciju i istoriju socijalističkog pokreta, jer pripadaju ogromnoj porodici koja misli dobro svom narodu i svojoj državi.
Lopovi i izdajnici nikad neće doći na vlast u Srbiji, rekao je Dačić.
On kaže da garantuje da ni SPS, ni SNS, sa kojom će saradnju nastaviti nakon izbora, nikad neće prihvatiti ništa protivno Srbiji i srpskim interesima.
Dačcić je dodao da je stranka prošla kroz teška vremena kroz koja su prolazili i zemlja i građani.
Podsetio je i na 5. oktobar i na to da su mnogi mislili da će SPS nestati, i da je dan kasnije na sastanak Glavnog odbora došlo samo njih 12 koji su očuvali stranku.
Funkcionerima stranke je poručio da moraju da znaju da nisu veći od partije, da su tu zbog SPS koja će ostati i posle njih.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Lopovi i izdajnici nikada neće doći na vlast u Srbiji

Izvor: Beta Video, 23.Feb.2020

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je stranačkim drugovima na obeležavanju 30 godina postojanja SPS poručio da ne želi mnogo da govori o izborima ``jer ako ovaj narod nije do sad video ko šta radi i ko koliko vredi, i ko brani državne i nacionalne interese,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.