DVOSTRUKI STANDARDI: Opoziciji ne smetaju izbori usred korone, osim kad su u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2020, 00:02

DVOSTRUKI STANDARDI: Opoziciji ne smetaju izbori usred korone, osim kad su u Srbiji

Kada je naša politika imaju jednu priču, kada je tuđa politika to je druga priča

Izbori za predsednika u SAD su izazvali veliko interesovanje u Srbiji, naročito opozicije, koja je sve vreme tokom glasačkog procesa prizivala pobedu Trampovog oponenta, Džoa Bajdena. Kao i do sad opozicija je na prvo mesto stavljala stranačke i političke sukobe, dok je suština onoga što bi bilo bolje za samu Srbiju palo u drugi plan.

Osim ove vrste licemerja, primetno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još jedno, a to je izostanak lažnih boraca za zdravlje, koji su izbore u Srbiji videli kao najveće leglo zaraze koronavirusom. Ovi "ugledni" tviteraši, lideri opozicije i predstavnici lažne elite su pre, tokom i nakon izbora u Srbiji optuživali vlast da ugrožava živote velikog broja građana, međutim, tokom predsedničkih izbora u SAD nismo mogli videti nijedan tvit, objavu, saopštenje ili bilo šta što bi kritikovalo organizovanje ovih izbora koji su znatno masovniji od onih u Srbiji i organizuju se u vreme kada kovid-19 neuporedivo jače divlja nego u junu.

Istoričar i analitičar Branko Radun navodi da je očgledno da pomenutima nimalo ne smeta što u Americi moraju da se održe izbori po svaku cenu, dok su tražili da se oni u Srbiji ni slučajno ne organizuju.

- To je stoga što oni očigledno imaju dvostruke standarde. . Na primer, sad se raduju pobedi Bajdena, jer misle da će to biti loše po Srbiju i vlast u Srbiji, što u potpunosti ne može biti normalno. Logično je da morate razmišljati u smeru onoga što je u interesu vaše zemlje i da se uzdignete iznad te stranačke podele. Isto je i sa koronom, kritikuju ono što im odgovara da kritikuju u datom momentu. To im je sve služilo kao instrument da se vrši neki pritisak na državu ili vlast, to je uvek u fokusu, a ne korona, kao što je bio slučaj kad su bili izbori kod nas - zaključuje Radun.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.