DSS za istovremeno održavanje izbora, LDP za razdvajanje

Izvor: Studio B, 12.Jul.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS za istovremeno održavanje izbora, LDP za razdvajanje

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila da bi lokalni i parlamentarni izbori trebalo da budu održani istovremeno, a predstavnici Liberalno demokratske partije (LDP) se principijelno zalažu za razdvajanje tih izbora.

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić kazao je novinarima u parlamentu da bi razdvajanje lokalnih i parlamentarnih izbora bilo "loše po državnu kasu i džep građana".

Aligrudić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ocenio da je ustavno i zakonski nemoguće da se lokalni izbori održe mnogo ranije nego parlamentarni izbori.

Poslanik LDP-a Zoran Ostojić kazao je novinarima da su u svim normalnim demokratskim zemljama lokalni i parlamentarni izbori razdvojeni i da se obično lokalni izbori održavaju na pola mandata vlade.

Ostojić je naveo da se jedino na taj način daje dužna pažnja i lokalnim i parlamentarnim izborima jer, kako je kazao, svaki izbori imaju svoje specifičnosti.

"Malo je vremena da se suštinska reforma političkog sistema na valjan način obavi u ovom kratkom vremenu. Mislim da će to biti zadatak nove vlade", rekao je Ostojić i dodao da LDP samtra da u ovom trenutku ne bi bilo "uputno na silu razdvajati izbore".

Prema njegovim rečima, LDP se zalaže za suštinski preokret u Srbiji, suštinske promene političkog i ekonomskog sistema koje treba da obavi vlada u sledećem mandatu.

"Nadamo se da ćemo tome, posle izbora, dati doprinos", kazao je Ostojić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.