DSS: Smeniti gradonačelnika Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Smeniti gradonačelnika Beograda

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Uroš Janković izjavio je danas da je posle izjave da iza rušenja u Savamali stoji gradska vlast nepohodno da gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude smenjen i da se raspišu gradski izbori.

Janković je, kako je prenela DSS, rekao da su izjavom Aleksandra Vučića da su najviši funkcioneri grada Beograda odgovorni za nezakonito rušenje objekata u Savamali potvrđene sumnje na koje je DSS ukazivala u prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od mesec dana.

"Veliki je iskorak što je došlo do pomaka u rasvetljavanju ove skandalozne afere i što će odgovorni iz gradske vlasti biti privedeni pravdi, ali nije dobro što se na ovo toliko dugo čekalo i što je to posledica tek velikog pritiska javnosti", naveo je Janković.

On je rekao da DŠ zahteva od Aleksandra Vučića, kao predsednika Srpske napredne stranke, da smogne snage i pokaže koliki je borac za pravdu i da pokrene postupak razrešenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog i svih odgovornih lica.

DŠ zahteva i raspisivanje vanrednih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda na kojima bi se proverio legitimitet sadašnje odborničke većine kao i provera dosadašnjeg rada, rekao je Janković i dodao da DŠ očekuje da će biti utvrđena i odgovornost nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i komunalne policije koji su odbili da intervenišu na sprečavanju izvršenja krivičnog dela.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Beogradu srušeni su u noći između 24. i 25. aprila. Ljudi koji su imali fantomke na glavama maltretirali su građane koji su se tu zatekli, pretresali ih, oduzimali im telefone, vezivali i zatvarali u šupu. Građani su zvali policiju, ali ona nije reagovala već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika građana Saše Jankovića navodi se da je policiji iz vrha službe naređeno da tako postupa.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Mali mora da ode, raspisati izbore

Izvor: B92, 08.Jun.2016

Beograd -- Predsednik beogradskog odbora DSS Uroš Janković kaže da posle informacija o rušenju u Savamali gradonačelnik Siniša Mali mora da bude smenjen...DSS smatra da bi odmah trebalo da budu raspisani izbori u Beogradu...Janković je, kako je prenela DSS, rekao da su izjavom Aleksandra Vučića...

Nastavak na B92...

DA LI JE MOGUĆE DA NIJE ZNAO: Evo šta je Siniša Mali rekao u maju, o noćnom rušenju!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2016

...Mandatar Aleksandar Vučić, međutim, danas je obelodanio da je vrh vlasti grada Beograda odgovoran za nelegalnu akciju sa fantomkama, pa se postavlja pitanje da li je moguće da je Mali, kao prvi čovek Beograda, nije imao nikakva saznanja o tome..Mali je, podsetimo, 4 maja negirao bilo kakvu umešanost..-...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.