DS: Policija i dalje ćuti o kupovini glasova u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Policija i dalje ćuti o kupovini glasova u Novom Sadu

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od policijske uprave u Novom Sadu da "konačno" saopšti šta je preduzela u istrazi povodom sumnji da su na izborima 24. aprila kupovani glasovi.

DS je u saopštenju naveo da je podneo pet prijava zbog sumnje na trgovinu glasovima, ali da do danas, tri nedelje posle izbora, nije dobio nikakvu informaciju o tome šta je tim povodom preduzela novosadska policija.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svih pet slučajeva policiji su dostavljeni podaci o mestu, vremenu i ljudima za koje se sumnja da su kupovali glasove, kao i fotografije i brojevi registarskih tablica vozila za koja se veruje da su korišćena u trgovini. Policija je dužna da saopšti šta je preduzela kako bi utvrdila istinu u informacijima o trgovini glasovima", navela je DS.

Ta stranka je ocenila i da je ćutanje policije posredan dokaz da na izborima nije bilo sve čisto i da procene o preprodaji oko 30.000 glasova u Novom Sadu "nisu sasvim bez osnova".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.