DS, LSV, LDP čestitali Đukanoviću, SNP Demokratskom frontu

Izvor: B92, 17.Okt.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS, LSV, LDP čestitali Đukanoviću, SNP Demokratskom frontu

Novi Sad, Beograd -- Lider DS Dragan Šutanovac čestitao je građanima Crne Gore što su na parlamentarnim izborima pokazali da žele da žive u stabilnom, uređenom i evropskom društvu.

"Izbori su, uprkos želji mnogih, završeni u demokratskom duhu i mirno, čime su se osujetili planovi da se poništi demokratski kapacitet Crne Gore", naveo je Šutanovac i čestitao i pobedniku na izborima, Demokratskoj partiji socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (DPS).

Kako je u saopštenju prenela DS, Šutanovac je istakao da DPS već dugo vremena vodi politiku uspostavljanja dobrih odnosa u regionu i radi na evropskim i bezbednosnim integracijama.

"Više nego ikada potrebna nam je stabilnost u regionu, zato što je to jedini način da svako od nas živi u normalnom društvu, bez mržnje i netrpeljivosti, u kome će svi imati podjednake šanse", rekao je Šutanovac.

Osim toga, pobedu Demokratskoj partiji socijalista čestitala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

"Pored uspeha DPS na izborima i rezultata kojim su građani nagradili njihov rad u vlasti, u Crnoj Gori je juče pokazano kako se bori za suverenitet svoje zemlje, piše u saopštenju.

Kako navodi LSV, "uprkos svom novcu, svoj sili i svim potezima koje su preduzeli antievropski i antidemokratski centri moći, u Crnoj Gori su juče sprovedeni demokratski izbori i potvrđen je evroatlantski kurs zemlje".

Prva čestitka Milu Đukanoviću na pobedi neke stranke iz Srbije stigla je u nedelju uveče od lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović čestitao je Demokratskom frontu "veliki i ohrabrujuć rezultat“ na izborima.

"Taj rezultat je više nego izvanredan ako se uzmu u obzir nenormalni uslovi u kojima je sproveden izborni proces, a koji je više ličio na organizaciju izbora pod diktatorskim režimom Nikolaua Čaušeskog osamdesetih godina u Rumuniji, nego na demokratske izbore u jednoj evropskoj državi u 21. veku", ocenio je Popović, prenela je SNP.

Popović je rekao da je izborni rezultat Demokratskog fronta i drugih opozicionih partija "veliki podsticaj svim demokratskim snagama" u Crnoj Gori da se udruže i svrgnu sa vlasti "kriminalni režim Mila Đukanovića, kako bi na čelo države konačno došle snage koje mogu da obezbede zaštitu demokratskih vrednosti i ekonomski prosperitet Crne Gore".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.