DJB: Građani na izborima da kazne glavnog krivca za helikoptersku nesreću

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Građani na izborima da kazne glavnog krivca za helikoptersku nesreću

Pokret "Dosta je bilo" pozvao je građane Srbije da se prisete helikopterske nesreće u kojoj je sedmoro ljudi poginulo i da na izborima zakazanim za 2. april kazne direktno odgovornog za tu tragediju, a to je kako tvrde, premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.
Kad već mediji, tužilaštvo i druge institucije koje su nezavisne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na papiru, nisu imali hrabrosti da osude i u potpunosti ispitaju ovu užasnu aferu ... koja predstavlja simbol promašenog vladanja s užasnim posledicama, očekujemo od građana da se prisete i u prvom krugu predsedničkih izbora kazne čoveka bez ikakvog osećaja za moral, krivicu i odgovornost", navodi se u saopštenju pokreta DJB.
DJB u saopštenju ocenjuje da je "strahovita nesreća, koja se desila na današnji dan pre dve godine, rezultat bahatosti, neodgovornosti i sebične želje za publicitetom ministara Zlatibora Lončara i tadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića, kao i premijera Aleksandra Vučića".
DJB ponavlja u da su "za tragediju direktno odgovorni premijer Vučić i njegova svita beskrupuloznih poslušnika, koji su ne prezaju ni od čega kako bi se održali na vlasti".
Pokušaji da se zataška verovatno najveća, a svakako najužasnija afera vlasti nastavljena je, prema oceni DJB, sramnom odlukom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da za nesreću nikoga ne procesuira i time žrtve proglasi krivcima.
"Izrugivanje zdravom razumu, monstrozno podsmevanje i unižavanje žrtava tuđe bahatosti i patološke gladi za publicitetom, bestidno izbegavanje moralne, profesionalne, ali pre svega ljudske odgovornosti, svedoči o sumanutoj želji za kontrolom i potpunim urušavanjem svih institucija u zemlji", zaključuje DJB.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.