DEVETI NAJBOGATIJI ČOVEK NA PLANETI SE UKLJUČUJE U PREDSEDNIČKU TRKU: Da li je 56 milijardi dovoljno da se dobije mandat? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVETI NAJBOGATIJI ČOVEK NA PLANETI SE UKLJUČUJE U PREDSEDNIČKU TRKU: Da li je 56 milijardi dovoljno da se dobije mandat? (VIDEO)

On nije učestvovao u unutarpartijskim izborima u prvim američkim državama, koje daju malo delegata, i računa da će ući u trku na "superutorak", 3. marta, kada će glasati 14 država, koje je on već preplavio reklamama.

Američki milijarder Majkl Blumberg učestvovaće sutra u svojoj prvoj televizijskoj debati u kampanji, saopštio je njegov tim.

Direktor Blumbergove kampanje Kevin Šiki rekao je da se taj pretendent za predsedničkog kandidata demokrata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žuri da se pridruži drugim demokratskim pretendentima za demokratsku predsedničku nominaciju i da objasni zašto je on najbolji kandidat da pobedi Donalda Trampa i ujedini zemlju.

Deveti najbogatiji čovek na planeti sa oko 56 milijardi dolara Blumberg potresa demokratsku unutarpartijsku trku za predsedničkog kandidata.

Bivši gradonačelnik Njujorka je ušao kasno u predsedničku kampanju.

Mike Bloomberg qualifies for Wednesday's Democratic presidential debate, hosted by @NBCNews, @MSNBC and the Nevada Independent. https://t.co/jDSEvWT6X2

— NBC News (@NBCNews) February 18, 2020

Do sada je organizovano deset televizijskih debata među pretendentima za demokratskog kandidata.

Za pravo učestvovanja u debatama Demokratska stranka je odredila između ostalih i kriterijum po kome se tražio minimalni prag donacija iz izborne baze, a onda je odustala od tog uslova, što je otvorilo vrata Blumbergu da učestvuje.

Drugi potencijalni kandidati su zbog promene stava kritkovali stranku.

- Blumberg kao i bilo ko drugi ima prava da se kandiduje za predsedničke izbore. On nema prava da kupi predsednički položaj - napisao je u poruci na Tviteru juče Berni Sanders.

Mr. Bloomberg, like anybody else, has a right to run for president. He does not have a right to buy the presidency.

— Bernie Sanders (@BernieSanders) February 17, 2020

Televizijska debata će biti organizovana u sredu u Las Vegasu u državi Nevadi, gde se u subotu održavaju unutarpartijski izbori za kandidata stranke.

Reklamna lavina 78-godišnjeg Blumberga već je imala ogroman uticaj, on se popeo na treće mesto među potencijalnim kandidatima demokrata prema proseku nacionalnih anketa koje sprovodi portal Real Clear Politics.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.