DETALJ KOJI JE SVIMA ZAPAO ZA OKO! Šta je to na reveru poslanika u crnogorskom parlamentu? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

DETALJ KOJI JE SVIMA ZAPAO ZA OKO! Šta je to na reveru poslanika u crnogorskom parlamentu? (FOTO)

U Podgorici se danas održava konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj su verifikovani mandati poslanicima koji su izabrani na poslednjim izborima u avgustu.

Detalj koji je svima zapao za oko je to što većina poslanika na reveru nosi specifično crveno obeležje. Nismo mogli da se ne zapitamo šta to zaista predstavlja, jer su ga nosili i poslanici vlasti i opozicije.

Nije u pitanju nikakav verski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni nacionalni trenutak, već svečani datum za crnogorske građane i političare - konstituisanje Skupštine Crne Gore.

Na ovom obeležju piše baš to - 27. saziv Skupštine Crne Gore 2020, a dobili su ga svi poslanici.

Na dnevnom redu sednice je, pored verifikacije mandata bio i izbor predsednika, a za to mesto izabran je Aleksa Bečić, predsednik "Demokratske Crne Gore".

Koalicije "Mir je naša nacija", "Crno na bijelo" i "Za budućnost Crne Gore" danas su se saglasile da mandatar za sastav nove crnogorske vlade bude Zdravko Krivokapić, kosilac liste "Za budućnost Crne Gore".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.