D S S: “Druga Mirkova Vlada” gora od prethodne!

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: “Druga Mirkova Vlada” gora od prethodne!

D S S ponovo poziva na izbore. Učinci nove rekonstruisane Vlade još gori nego pre rekonstrukcije, izjavio je portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković.

Demokratska stranka Srbije smatra da je rekonstruisana vlada premijera Mirka Cvetkovića lošija od prethodne i da su jedino rešenje za situaciju u zemlji vanredni parlamentarni izbori, izjavio je Petar Petković.

- Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gotovo dva meseca od kada je formirana, takozvana druga “Mirkova Vlada”, vidimo da su njeni učinci još gori nego pre rekonstrukcije, istakao je Petković.

On je dodao da to najbolje pokazuju stalna poskupljenja, skoro najskuplje namirnice i najmanje plate u regionu i visoka zaduženost države.

- Izdvajanja države za kredite veća su nego izdvajanja za privredu i za samo dva meseca Srbija se zadužila više od milijardu evra, a poskupljenja za setvu, seme, naftu i hemikalije, u ovoj godini veća su od 40 odsto. Ubijaju se i srpska privreda i srpski seljak, a u svakom segmentu društva situacija je jako teška, loše se živi i jedino rešenje su izbori, naglasio je Petković.

D S S: Vlada Srbije u očajnoj situaciji

D S S: Hitni izbori ili propast!

LDP: Uprkos rekonstrukciji Vlada "tumara"

On je ocenio da druga rekonstruisana “Mirkova Vlada” niti ima energije, niti ima nove ljude, jer je zasnovana na pogrešnoj politici koja ništa dobro ne može da donese.

- Mislili smo da je prva Mirkova vlada najgora, a ispostavlja se da je ova druga još gora. Mislili smo da je Srbija dotakla dno sa prvom vladom, a sada smo i ispod tog dna. Loše je da ne može biti gore i najbolje rešenje su vanredni parlamentarni izbori kako bi se ponovo uspostavila prava državotvorna politika koju je D S S vodila od 2004 do 2008. godine, istakao je Petković.

On je rekao da Srbija treba da odustane od politike “Evropa nema alternativu”, koja je “za tri godine građanima donela samo glad, nespokojstvo, nezaposlenost i opštu bedu”.

- Građani Srbije najbolje znaju kako se živelo, a kako se sada živi, rekao je Petković.

Ivana Drobnjaković

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.