Cvetković: Izbori zaustavljaju razvoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Izbori zaustavljaju razvoj

NOVI SAD - Ne postoje razlozi za raspisivanje vanrednih izbora, poručio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i ocenio da bi izbori u ovom trenutku zaustavili reforme, usporili evropski put Srbije i unazadili ekonomiju.

"Treba pogledati platformu na kojoj je vlada formirana i prosuditi šta je od toga realizovano...Tvrdim da je u svakom od segmenta - evropske integracije, Kosovo, ekonomija i borba protiv korupcije i kriminala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napravljen iskorak", rekao je Cvetković u intervjuu novogodišnjem izdanju Dnevnika.

Srbija je uspela da iz teškog suočavanja sa ekonomskom krizom izađe sa što manje ožiljaka i da, rekao je Cvetković, razmišljajući o razvoju, a ne teškoćama, zakorači u 2010. godinu.

Na primedbe da se Srbija mnogo zadužuje u inostranstvu, Cvetković je rekao da su opravdana sva zaduživanja, koja su rezultat projektnih zajmova.

"Nastojimo da ne ostavljamo dugove, a da od toga nema koristi. Ako budućim generacijama ostvarimo samo dug, onda to nije dobro. Ako im ostavimo dug i stvarne vrednosti, koje su nastale iz tog duga, onda je to druga priča", naglasio je Cvetković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Nema razloga za vanredne izbore

Izvor: RTS, 31.Dec.2009

Izbori bi, u ovom trenutku, zaustavili reforme, usporili evropski put Srbije i unazadili ekonomiju, poručio premijer Mirko Cvetković i intervjuu novosadskom Dnevniku...Ne postoje razlozi za raspisivanje vanrednih izbora, poručio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i ocenio da bi izbori u ovom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.