Čuvari srpskog jezika i pisma

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvari srpskog jezika i pisma

U prostorijama Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu održana je 15. izborna skupština Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj, na kojoj je Milisavu Đuriću dato poverenje da još dve godine bude na čelu Udruženja.

Skupštini je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Cirihu Zoran Jeremić sa suprugom.

- Uz Dopunsku školu srpskog jezika i Srpsku pravoslavnu crkvu, rad i stvaralaštvo Udruženja srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pisaca Švajcarske su vrlo važni u očuvanju jezika i pisma - istakao je Jeremić i dodao da će se uvek rado odazvati svakom pozivu Udruženja.

Od 34 aktivna člana Skupštini je prisustvovao 21, pred kojima je u izveštaju o radu u ovoj godini, predsednik Đurić nabrojao aktivnosti udruženja. Naveo je da su sve planirane aktivnosti ispunjene i istakao da je štampan novi zbornik "Zaveštanja" sa kojim su učestvovali na Sajmu knjiga u Beogradu.

Skupština je prihvatila i izveštaj blagajnika Ivane Prline Nikodijević, koja je dobro vodila kasu Udruženja. Izabrana je nova uprava u kojoj su uz predsednika Đurića i Sava Ilić, zamenik predsednika, Violeta Aleksić, sekretar, Jelena Kostić blagajnik i član Upravnog odbora Snežana Milanović. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: mr Živko Marković, Biljana Mihajlović i Radmila Miljković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.