Čomić: Građane zanima samo zdravlje i ekonomija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 18:56

Čomić: Građane zanima samo zdravlje i ekonomija

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić, koja je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na predstojećim parlamentarnim izborima, kaže da su se prioriteti u zemlji “prevrnuli” i da građane zanima samo kako da ostanu zdravi posle epidemije korona virusa i od čega će da žive.

“Građane zanimaju zdravlje i ekonomija”, rekla je Čomićeva u emisiji Fokus na TV B92.

Govoreći o izborima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovom bojkotu, ona kaže da ne zna kakva je politika u drugim strankama, ali da u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija smatraju da su izbori jedina opcija, kakvi god oni bili.

“Mi na izbore hoćemo. Oni koji ih bojkotuju, urušavaju izbore. Ali mi ćemo proći”, rekla je Čomićeva.

Upitana kako kratkoročno oporaviti novčanike, posle pandemije, Čomićeva kaže da se mora menjati ponašanje.

Razumeli smo, kaže, matematiku korone, a epidemiolozi su nam dali savet da promenimo ponašanje. I to je, ističe, cela priča.

“Kako smo promenili to ponašanje zbog korone, možemo i ponašanje u ekonomiji”, veruje Gordana Čomić, koja smatra da oni poslodavci koji nisu poštovali prava radnika tokom epidemije treba da budu kažnjeni, jer, kako ističe, nema cene za ljudski život.

“Sve šta nas o budžetu čeka zahteva raspravu u parlamentu, da pričamo kako će Srbija da izgleda za šest meseci, to je dnevni posao i to ne može da se reši bojkotom i velikim rečima već strpljivo.

Misliš drugačije… OK, pričamo o tome koliko će biti minimalna zarada, porez na dodatu vrednost….”, rekla je Čomićeva.

Podseća da je lista Ujedinjena demokratska Srbije predata I proglašena.

Dodala je da bi volela da, kako je navela, na izbore izađu svi koji žele da menjaju Srbiju.

“Činjenice govore da je Evropa imperativ. Mi ćemo našu ekonomiju oporavljati sa Evropom. Legalno je i legitimno menjati spoljnopolitičke ciljeve… Evropi morate biti posvećeni, kakvi god bili izbori - loši, narušenih demokratskih pravila ili medija koji vas neće. Morate naći način”, navela je Gordana Čomić.

Osvrnuvši se na incidente i dešavanja ispred zgrade parlamenta poslednjih dana, Čomićeva je rekla da su u pitanju “postupci političara nedoraslih vremenu”.

Dodala je da u svim parlamentima ima folklora, gde političari gube živce što samo ukazuje na to da je politika strast.

“Nasilje nije politika i ko god poseže za nasiljem, taj se ne bavi politikom. Nasilje je zanimljivo za posmatrače”, kaže Gordana Čomić I ističe da je i verbalno i fizičko nasilje nedopustivo.

Nasilje, prema njenim rečima, vodi u neizvesnost, strah i otpor.

“Ja sam 30 godina protiv nasilja. Nasilje je zlo”, istakla je Čomić.

Rekla je da je još član Demokratske stranke, odnosno da je u toku proces isključenja.

Isključenje je, kaže, pokrenuo Etički odbor stranke, ali od tada nije dobila nikakvu informaciju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.