Čolović: Koronavirus jedna od glavnih tema tokom kampanje, očekujem veći pritisak na medije

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 20:09

Čolović: Koronavirus jedna od glavnih tema tokom kampanje, očekujem veći pritisak na medije

Izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun. Od sutra se nastavlja predizborna kampanja. Mnogi veruju da je korona nije omela i da je trajala sve vreme. Ko je spreman za izbore, ko još vaga i za kakvu kampanju treba da se pripremimo?
Ivo Čolović iz Cesida rekao je, govoreći u Jutarnjem programu RTS-a, da je zbog koronavirusa prekinuta kampanja, a zbog epidemije će nastavak obeležiti ograničena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komunikacija partija sa biračima.

Čolović smatra da će se kampanja više prebaciti na medije, pre svega televiziju i internet. Poruke će, kako kaže, biti drugačije u odnosu na pre vanrednog stanja.
Prema njegovim rečima, upitno je da li će se održavati kampanja od vrata do vrata, pošto su opasnosti od virusa još velike.
"Nisam siguran da će bilo koja partija da to radi, a da pre toga ne razmisli dobro o opasnostima. Verujem da će građani odahnuti zbog toga", navodi sagovornik RTS-a.
Kada je reč o zaštiti na biračkim mestima, Čolović navodi da nije siguran kako će sve to biti organizovano s obzirom na to da na biračkom mestu, osim birača, bude i do 30-ak ljudi koji posmatraju izbore ili su članovi biračkih odbora.
Tek treba, navodi, da se donesu modaliteti za organizaciju rada na biračkim mestima.
Govoreći o temama koje će dominirati kampanjom, stručnjak iz Cesida ukazuje da koronavirus, i sa zdravstvenog i ekonomskog aspekta, biti glavna tema.
"U prvi mah će biti i mere koje je država preduzela. S jedne strane ćemo imati stanovište da su mere bile dobre, a od opozicije kritiku mera pogotovo sa ekonomskog aspekta. Imaćemo poruke kojih ne bi bilo pre uvođenja vanrednog stanja", ukazuje Čolović.
Prema njegovim rečima, zbog cele situacije, stranke koje su bile za bojkog sada preispituju tu odluku.
Komentarišući incident ispred Skupštine, Čolović kaže da bilo kakvo nasilje ne sme da se opravdava.
Smatra da je incident posledica nedostatka političke komunikacije u Srbiji.
"Nasiljem može da se uruši poverenje i u partije i u institucije, ono kad se izgubi, teško ga je vratiti", zaključio je Čolović.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Coronavirus

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.