Čiplić: Stekli su se uslovi za izbore

Izvor: S media, 09.Dec.2010, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić: Stekli su se uslovi za izbore

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić će, nakon obavljenih konsultacija, doneti odluku o raspisivanju izbora za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, saopštilo je večeras ministarstvo.

U saopštenju se navodi da se danas navršava šest meseci od dana kada je Centralna izborna komisija proglasila konačne rezultate izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, a da Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine i dalje nije konstituisan, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << niti je mogao da da održava sednice mu tom periodu.

Bošnjaci biraju nove predsednike

Zato su se, u skladu sa članom 40 Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, stekli uslovi da se raspišu novi izbori za ovaj nacionalni savet.

U saopstenju se podseća na niz aktivnosti koji su činjeme kako bi se pevzišla situacija sa formiranjem Bošnjačkog nacionalnog saveta, kao i da do toga nije došlo.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.