
Izvor: Svet plus, 28.Dec.2019, 13:34 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ćevapi i pljeskavice bez mesa! Zaista vredi probati! (RECEPT)
Među ljudima na ovim prostorima postoji mišljenje da meso mora da se jede i da je neophodno za ljudski organizam. Da li je to tako? Ne. Ne postoji ni jedna jedina ljudska prilagođenost za jedenje mesa. Ćevapi i pljeskavice bez mesa! Zaista vredi probati!
Ne samo da nam meso nije neophodno već je i vrlo štetno kada se jede u većim količinama, a naročito kada to rade ljudi koji imaju manje vitalne sile koja bi mogla da se izbori sa povećanom količinom toksina (otrovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << materija) iz mesa ili onih koje nastaju kao produkt razgradnje mesa.
Potrebno za ćevape i pljeskavice bez mesa:
400g pšenični pahuljica ili ječmenih
280g crnog luka
4 - 6 čena belog luka
mala kaškica ljute paprike
1 veća kašika mlevene paprike
1 kašika peršuna
so-biber po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
1 kašiaka ulja
Priprema:
Prokuvati pahuljice na 2-3 minuta, pa ih procediti. Propržiti luk na malo ulja i pomešati ga sa skuvanim pahuljicama. Dodati peršun, beli luk i začine. Sve dobro umešati prvo varjačom, a onda rukama, doadjući jednu kašiku ulja. Prezle se dodaju po potrebi.
Formirati ćevape i pljeskavice.
Pogledaj vesti o: Izbori