Četiri kandidata za predsednika DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri kandidata za predsednika DS

Za mesto predsednika Demokratske stranke (DS) na predstojećim stranačkim izborima boriće se četiri funkcionera, a za mesto potpredsednika deset, rečeno je danas agenciji Beta u DS-u.

Za sada je Centralna izborna komisija DS proglasila jedino kandidaturu Dragana Šutanovca za predsednika, a izjave o nameri da se kandiduju potpisali su Bojan Pajtić, Zoran Lutovac i Srboljub Antić, koje tek čeka prikupljanje potpisa podrške.

Nameru o kandidovanju za mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpredsednika potpisali su Gordana Čomić, Miloš Džajić, Tamara Tripić, Jovan Marković, Igor Salak, Branislav Lečić, Nataša Vučković, Dragoslav Šumarac, Dragan Domazet i Bogdan Tatić.

Kandidat za predsednika mora da prikupi najmanje 1.000 potpisa, a za potpredsedničko mesto bar 600 potpisa podrške.

Do 4. septembra kandidati imaju mogućnost da predaju svoje kandidature Centralnoj izbornoj komisiji.

Svaki član stranke može podržati jednog kandidata za predsednika i tri kandidata za potpredsednike.

Funkcioner DS Bane Kuzmanović rekao je agenciji Beta da se registracija članova koji žele da izađu na izbore, završava 25. avgusta, odnosno 30 dana pre održavanja izbora.

Pravo glasa imaju oni koji popune registracioni obrazac i plate članarinu.

"To je neophodno jer ima onih koji nisu uzeli ispisnice, a napustili su stranku i prešli možda u drugu, a ima i onih koji se pojave i kažu da su članovi, a nema ih u evidenciji", rekao je Kuzmanović.

Neposredni stranački izbori u DS zakazani su za 24. septembar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.