Čestitke Vučiću povodom izborne pobede

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke Vučiću povodom izborne pobede

Zvaničnici evropskih zemalja čestitali su premijeru Aleksandru Vučiću pobedu na aprilskim izborima.
Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov čestitao je predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na aprilskim vanrednim parlamentarnim izborima i istakao spremnost Rusije za jačanje rusko-srpske saradnje u svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oblastima.
Očekujemo da će rad nove Vlade Republike Srbije doprinositi daljem razvoju prijateljskih odnosa naših zemalja.
Sa svoje strane želimo da istaknemo spremnost za jačanje obostrano korisne rusko-srpske saradnje u svim oblastima“, poručio je Lavrov, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Premijer Vučić primio je i čestitku premijera Češke Bohuslava Sobotke povodom izborne pobede, uz poruku da je zvanični Prag spreman nastavi podršku Srbije na putu ka EU.
"Nadam se da će podrška koju ste dobili na izborima omogućiti vašoj Vladi da čvrsto nastavi putem reformi i evropskih integracija. Češka Republika je spremna da nastavi da pruža podršku i pomoć Republici Srbiji tokom priprema za članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u čestitki.
Sobotka je naveo i da se rado seća svoje posete Srbiji septembra prošle godine.
"Drago mi je što ću sa vama i u budućnosti raditi na daljem jačanju saradnje između naših zemalja. Tradicionalno partnerstvo Češke i Srbije pruža nam značajne mogućnosti za budućnost", naveo je premijer Sobotka.
Takođe, Aleksandar Vučić je primio i čestitku premijera Mađarske Viktora Orbana, koji je visoko ocenio odnose dve države i Vučićev doprinos tome.
"Sada već nije preterano izjaviti da saradnja među našim zemljama nikada nije bila bolja. Za sve to zahvalnost zaslužujete i vi lično", rekao je Orban.
Prema njegovim rečima, interes Mađarske je da se Srbija što pre uspešno integriše u Evropsku uniju i zato i dalje može da računa na posvećenu podršku njegove vlade tokom procesa pristupanja.
"Raduje me da će ponovo biti oformljena stabilna vlada sa širokom društvenom podrškom kako bi sa uspehom mogla da nastavi ekonomsku politiku, koja je tokom proteklih godina zaslužila priznanja", navodi se u čestitki premijera Orbana, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.