CIK za izbore 23. aprila na severu KiM smanjio broj biračkih mesta na šest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 15:27

CIK za izbore 23. aprila na severu KiM smanjio broj biračkih mesta na šest

Centralna izborna komisija (CIK) iz Prištine je na današnjoj sednici odlučila da smanji sa 44 na šest broj biračkih mesta za izbore 23. aprila koji su planirani u četiri opštine na severu pokrajine.

CIK je usvojio i predlog da bude otvoreno 13 alternativnih biračkih centara.

"Od 44 biračka centra na kojima su se održavali izbori 2019. i 2021. godine, pa nadalje, osam je potvrdilo da će ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvoriti. Međutim, na osnovu procene bezbednosnih organa, ustanovljeno je da će biti šest redovnih birališta, ali i 13 alternativnih biračkih centara", naglasio je poslanik Demokratske partije Kosova u CIK Arijanit Elšani.

Ovaj predlog je usvojen sa osam glasova za i jednim uzdržanim, prenela je Koha.

Takođe, odlučeno je da se broj birača po biračkom mestu poveća sa 750 na 2.000 na izborima za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, kao i na vanrednim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj biračkih mesta pred izbore na KiM

Izvor: B92, 14.Apr.2023

Centralna izborna komisija iz Prištine je na odlučila da smanji sa 44 na šest broj biračkih mesta za izbore 23. aprila u četiri opštine na severu pokrajine...CIK je usvojio i predlog da bude otvoreno 13 alternativnih biračkih centara..."Od 44 biračka centra na kojima su se održavali izbori 2019....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.