CIK utvrdio rezultate lokalnih izbora, odluka o Stocu naknadno

Izvor: SandzakPress.net, 17.Okt.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK utvrdio rezultate lokalnih izbora, odluka o Stocu naknadno

Sarajevo, Stolac – Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila je danas rezultate lokalnih izbora u BiH koji su održani 2. oktobra. Na dnevnom redu današnje sjednice Centralne izborne komisije (CIK) BiH našli su se Izvještaj o radu Glavnog centra za brojanje i utvrđivanje rezultata lokalnih izbora i Prijedlog odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u BiH. Članovi CIK-a jednoglasno su primili k znanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Izvještaj o radu Glavnog centra za brojanje do utvrđivanja rezultata lokalnih izbora. Prijedlogom odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u BiH predviđeno je da će dopunskom odlukom biti utvrđeni rezultati izbora u Stocu te da je generalno moguće CIK-u tri dana od dana objavljivanja rezultata podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasova. Član CIK-a Suad Arnautović kazao je da podržava Prijedlog odluke, ali da traži izdvojeno mišljenje za Srebrenicu. Rezultati lokalnih izbora dostupni su na stranici CIK-a. “Tražio sam Izvještaj o pet pitanja. U korelaciji sa drugim stvarima, vezano za poštu, ja to ne mogu podržati. Meni je važno da znam da smo mi uredno uradili posao”, kazao je Arnautović. Nakon što su utvrđeni rezultati izbora, političke stranke i kandidati imaju rok od dva dana da podnesu eventualne prigovore i žalbe. Nakon toga CIK do 2. novembra mora objaviti konačne rezultate lokalnih izbora te izabranim načelnicima i vijećnicima dodijeliti certifikate. (klix) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: CIK utvrdio rezultate lokalnih izbora, odluka o Stocu naknadno

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

CIK: Zahtjev da se broji 2.000 glasova pristiglih poštom odbijen u skladu s Pravilnikom

Izvor: Cafe.ba, 17.Okt.2016

- Članovi Centralne izborne komisije BiH (CIK) tvrde kako je zahtjev da se prebroji 2.000 glasačkih listića pristiglih poštom nakon lokalnih izbora u BiH odbijen poštivanjem Pravilnika o radu CIK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.