CIK u Prištini: Nismo institucija koja može da preporuči odlaganje izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 14:12

CIK u Prištini: Nismo institucija koja može da preporuči odlaganje izbora

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je danas da nije institucija koja može da preporučiti odlaganje izbora opštinama na severu KiM zakazanih za 18. i 25. decembar, navodeći da se procedure nastavljaju, prenosi RTK.

To je saopšteno na današnjoj sednici CIK-a, samo dan nakon što je komisija održala sastanak iza zatvorenih vrata.

O bezbednosti bi, smatraju članovi CIK-a, trebalo da govore bezbednosne institucije.

Ambasadori Kvinte ranije su zatražili od Prištine da odloži vanredne izbore u četiri opštine na severu KiM zakazane za 18. decembar (Zvečan, Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić).
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Centralna izborna komisija: Nastavljamo pripeme za izbore na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2022

Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je danas da nastavlja pripreme za održavanje lokalnih izbora na severu Kosova i da je u pismu predsednici Vjosi Osmani "potvrdila spremnost da obavlja obaveze predviđene Ustavom i zakonima Kosova".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.