CIK poništio lokаlne izbore u Srebrenici i Doboju

Izvor: Beta, 21.Jan.2021, 17:14

CIK poništio lokаlne izbore u Srebrenici i Doboju

Centralna izborna komisija BiH odlučila je danas da zbog izbornih nepravilnosti poništi izbore u Srebrenici i Doboju, održane 15. novembra.CIK BiH je odlučila da poništi izbore u Srebrenici na 26 redovnih biračkih mesta i dva biračka mesta u odsustvu.Takodje je odlučeno da se ponište izbori na 89 redovnih biračkih mesta Doboju.Odluke su donete sa šest glasova "za" i jednim "protiv".Utvrdjeno je da je tokom glasanja u Srebrenci bilo nevažećih dokumenata, prebacivanja glasačkih listića, glasanja jedne osobe više puta, nudjenja novca biračima da ne prisustvuju glasanju, omogućavanja glasanja bez dokumenata...U Doboju je izborni proces bio netransparentan, a predstavnici vladajućih stranke onemogućili su prisustvo glasanju posmatračima opozicionih partija.Članica CIK-a Vanja Bjelica-Prutina izjavila je pre glasanja da će podržati predlog poništenja izbora u Srebrenici bez obzira na to što je bila izložena posebnim pritiscima, još od kada je podržala odluku da se utvrdi stanje u Srebrenici."Bila pod pritiskom ili ne, delovaću u okviru zakona sve dok sedim ovdje. Neću pružati alibi nikome ko je prekršio odredbe zakona. Bilo je dosta nestrpljenja, ali proveden je poseban, složen dokazni postupak", rekla je Bjelica-Prutina.Irena Hadžiabdić, članica CIK-a, objasnila je da je tok procesa u Doboju potpuno drukčije tekao u odnosu na Srebrenicu, navodeći da je u ...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

GLASANJE JEDNE OSOBE VIŠE PUTA, PODMIĆIVANJE POSMATRAČA Ovo su argumenti CIK da poništi izbore u Doboju i Srebrenici

Izvor: Blic, 21.Jan.2021

Odluka CIK da poništi rezultate izbora u Doboju i Srebrenici postala je prvorazredno političko pitanje, pa je potpuno očekivano da u takvoj političkoj galami niko i ne govori o nalazima koji su komisiji poslužili za takvu odluku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.