Izvor: Danas, 04.Apr.2024, 22:01

ČETVRTAK Izbori na kojima ne učestvuju dve najveće opozicione grupacije ne mogu biti legitimni, pa čak ni legalni, tvrde sagovornici Danasa

"Izbori na koje opozicija ne izlazi, automatski se moraju okarakterisati ne samo kao nelegitimni, već kao nelegalni. Posebno, ukoliko su njene primedbe na legalnost izbornog postupka, dokumentovane, a sve obzirom na iskustvo od prethodnih izbornih ciklusa. Tada su organi zakonodavne, izvršne i pravosudne vlasti odbile da se blagovremeno i delotvorno suoče sa tim primedbama", objašnjava za Danas Tanasije Marinković, profesor na Pravnom fakultetu, odgovarajući na naše pitanje mogu li beogradski izbori biti legitmni, ukoliko na njih ne izađu dve najveće opozicione grupacije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.