ČESTITKE KIM DŽONG UNU! Tramp šokirao Amerikance, Republikanci BESNI, pljušte kritike

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 15:13

"ČESTITKE KIM DŽONG UNU!" Tramp šokirao Amerikance, Republikanci BESNI, pljušte kritike

Guverner Floride reagovao među prvima

Dva visoka zvaničnika iz vremena administracije Donalda Trampa, koji su mu sada rivali u republikanskoj trci za kandidata stranke na izborima 2024. godine, kritikovali su bivšeg predsednika SAD jer je čestitao Severnoj Koreji na angažmanu u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Bivši potpredsednik Majk Pens i guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je bila ambasador u Ujedinjenim nacijama u vreme Trampove administracije, kritikovali su bivšeg predsednika u subotu u intervjuima za "Foks njuz".

Guverner Floride Ron Desantis takođe je komentarisao Trampa zbog komentara o severnokorejskom lideru. Prethodno, Tramp je na svojoj mreži "Društvena istina", u petak, napisao:

- Čestitke Kim Džongu Unu!

Desantis je rekao da je bio iznenađen da vidi tako nešto.

- Štaviše, smatram da je Kim Džong Un diktator ubica - rekao je Desantis.

Tramp je linkovao svoju poruku sa člankom o tome kako je Severna Koreja nedavno izabrana u izvršni odbor SZO. Ministar zdravlja Severne Koreje Džong Min Pak izabran je u izvršni odbor sa mandatom do 2026. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.