Brzo u ambasadu - upis birača do 11. marta

Izvor: Mondo, 03.Mar.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzo u ambasadu - upis birača do 11. marta

Birači sa boravištem u inostranstvu mogu najkasnije do 11. marta da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše da će glasati na predstojećim izborima.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak za glasanje u inostranstvu obavezno mora da sadrži ime, prezime i ime jednog roditelja, jedinstveni matični broj birača, opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu, navodi se u obaveštenju na sajtu Republičke izborne komisije.

Diplomatsko-konzularno predstavništvo Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak za glasanje u inostranstvu dostavlja zahtev nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana.

Birački spisak biće zaključen 17. marta u ponoć, kada će biti utvrđen ukupan broj birača koji će biti objavljen u "Službenom glasniku".

Predsednički izbori biće održani 2. aprila.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.