Brnabić odgovorila na optužbe Šidera: Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 18:32

Brnabić odgovorila na optužbe Šidera: Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa

Ana Brnabić je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks odgovorila na na optužbe Andresa Šidera da je bilo nepravilnosti na izborima 17. decembra.

"Kao odgovor na ponovljene optužbe, dozvolite mi da ponovo ukažem na vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja Andreasa Šidera – na koje već nedeljama nemamo odgovor," započela je ona.

"1. Andreas Šider je u svojim izjavama za medije naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'video fantomske glasove, čuo da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd i svedočenja o kupovini glasova'. Međutim, ako se pogleda zvanična evidencija sa četiri biračka mesta na kojima je bio prisutan kao posmatrač, videće se da ON NIJE ULOŽIO NIKAKVE PRIGOVORE NITI IZRAZIO ZABRINUTOSTI O IZBORNOM PROCESU. Kada je govorio istinu – kada je naknadno iznosio svoje mišljenje medijima ili kada je zvanično izjavio da nije video nepravilnosti na biračkim mestima?

2. Kako to da je, od 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima u Srbiji, on jedini koji otvoreno i kontinuirano direktno krši Kodeks ponašanja posmatrača ODIHR-a i njihov izričit ZAHTEV DA SE POSMATRAČI UZDRŽAVAJU OD JAVNIH KOMENTARA O IZBORNIM PROCESIMA ILI NJIHOVIM ZAPAŽANJIMA? Da li je Kodeks ponašanja nešto što je generalno irelevantno za gospodina Šidera i u drugim stvarima?

3. Nikada nisam kritikovala gospodina Šidera – jednostavno sam navela činjenice (gore navedene) i postavila relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost. S druge strane, kada mediji u Srbiji, koji su mu tako dragi (N1 i Nova), neprestano napadaju njegovog kolegu evro-parlamentarca Vladimira Bilčika, da li je on reagovao, izrazio zabrinutost ili stao u odbranu ovog evropskog poslanika? NE. NIKAD.

Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa," napisala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić odgovorila na optužbe Šidera: Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 16.Jan.2024

SRBIJA – Ana Brnabić je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks odgovorila na na optužbe Andresa Šidera da je bilo nepravilnosti na izborima 17. decembra. “Kao odgovor na ponovljene optužbe, dozvolite mi da ponovo ukažem na vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja Andreasa Šidera –...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.