Brnabić o ekspertima protesta: Njihova poenta je da su izbori fer samo ako Vučić ne učestvuje

Izvor: Beta, 04.Jun.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o ekspertima protesta: Njihova poenta je da su izbori fer samo ako Vučić ne učestvuje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je "poenta" izveštaja stručne grupe koja je predstavljena na protestima "Jedan od pet miliona", da su "izbori fer samo ako na njima ne učestvuje Aleksandar Vučić lično"."Pa je li to normalno, to je posebna politička inovacija u svetu, neka je patentiraju", rekla je Brnabić u TV-emisiji "Upitnik" Radio-Televizije Srbije.Na pitanje o dijalogu u društvu, ona je rekla da se se može razgovarati "o svemu onome što priča opozicija koja je spremna za dijalog, a takvih hvala bogu, na svu sreću, ima u Srbiji". "Razgovaraćemo sa opozicijom koja hoće da razgovara, a ko hoće da ruši vlast na ulici i upada na Javni servis sa motornim testerama, vešalima, mislim da to nije relevantna grupa za dijalog", rekla je Brnabić.Ona je ponovila da je proš nedelje objavljeni izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije "nedosledan" i da je na njega "reagovala ljudski".Po njenim rečima, u izveštaj su neke informacije "prvi put tendenciozno stavljene, a neke tendenciozno ispuštene"."U izveštaju se, na primer, kaže da su protesti bili mirni, a ne stavlja se da su nasilno upali u zgradu Radio-Televizije Srbije", naglasila je Brnabić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"JE LI TO NORMLANO" Brnabić: Poenta zahteva protesta je da će izbori biti fer samo ako na njima NE UČESTVUJE VUČIĆ LIČNO

Izvor: Blic, 05.Jun.2019, 14:41

Poenta izveštaja stručne grupe koja je predstavljena na protestima "1 od 5 miliona" je da su izbori fer samo ako na njima ne učestvuje Aleksandar Vučić lično, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.